OSMEN BİLANÇO ANALİZİ 2021/9

OSMANLI YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.Ş.

OSMEN 2021/12 dönemi 3 aylık hasılatı %75 düşerek 519 milyon TL olurken ,karı %07 artarak 21 milyon TL’ye yükselmiştir. Maliyetlerdeki (devlet tahvil alışları) düşüşten dolayı brüt karı geçen yılın aynı dönemine göre %63 artarak 97 milyon TL’ye yükselmiştir. Faaliyet giderleri ile türev ürünler değerleme giderlerindeki artıştan dolayı da esas faaliyet karı geçen yılın aynı dönemine göre %73 düşüşle 5.7 milyon TL’ye inerken, dönem karı da finansman gelirlerindeki (kur farkı ve faiz geliri) artış nedeniyle geçen yılın aynı dönemine göre %07 artışla 21,3 milyon TL’ye yükselmiştir. Hasılatı düşerken karın artması maliyet giderlerindeki düşüş ile finansman gelirlerindeki artıştan kaynaklanmıştır.

OSMEN 2021 senesi hasılatı geçen yılın aynı dönemine göre %46 düşüşle 2,1 milyar TL’ye düşerken, karı da %26 artışla 71,2 milyon TL’ye yükselmiştir. Maliyetlerdeki (devlet tahvil alışları) düşüşten dolayı brüt karı geçen yılın aynı dönemine göre %31 artarak 215 milyon TL’ye yükselmiştir. Faaliyet giderleri ile türev ürünler değerleme giderlerindeki artıştan dolayı da esas faaliyet karı geçen yılın aynı dönemine göre %7 düşüşle 52.8 milyon TL’ye inerken, dönem karı finansman gelirlerindeki (kur farkı ve faiz geliri) artış nedeniyle geçen yılın aynı dönemine göre %26 artışla 71,2 milyon TL’ye yükselmiştir. Hasılatı düşerken karın artması maliyet giderlerindeki düşüş ile finansman gelirlerindeki artıştan kaynaklanmıştır.

OSMEN 2021 yıllık hasılatı geçen yılın aynı dönemine göre devlet tahvili satış gelirlerindeki %75 düşüşten dolayı %46 düşüşle 2,1 milyar TL’ye inmiştir.

OSMEN 2021 favök karı geçen yılın aynı dönemine göre (kur farkı ve faiz gelirlerindeki artıştan kaynaklı) %62 artışla 97,9 milyon TL’e olurken, favök marjı da (maliyetlerdeki düşüşten dolayı ) %197 artışla 0,05 oranına yükselmiştir.

Şirket işletme faaliyetlerinden nakit yaratamadığı gibi yatırım harcamalarından da nakit çıkışı olmuştur. Buna rağmen nakitleri borçlanmadan kaynaklı olarak 27 milyon TL artışla 171 milyon TL’ye yükselmiştir.

OSMEN 2021 hasılat gelirleri ve esas faaliyet karındaki düşüş ile nakit yaratamaması olumsuz gelişmeler iken finansman gelirlerindeki artış nedeniyle de karını artırması olumlu gelişmelerdir diyebiliriz. OSMEN dönem bilançosu kötü olmamakla birlikte zayıflamıştır.

Dolar bazlı bilanço analizi:

Faaliyet raporu:

Finansal rapor:https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/996247

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir