KORDS BİLANÇO ANALİZİ 2021/12

KORDSA TEKNİK TEKSTİL A.Ş.

Kordsa 2021/12 dönem karı geçen yılın aynı dönemine göre %468 artışla 297 milyon TL’ye çıkarken, hasılatı %73 artışla 7.8 milyar TL’ye yükselmiştir. Hasıladaki artış nedeni ile brüt karı %115 artarak 1,7 milyar TL olurken, brüt kar marjı da satışlardaki indirim ve iadelerdeki artıştan kaynaklı %23 oranında sınırlı artış kaydetmiştir. Ticari alacak kur farkı geliri, vadeli satışlardan finansman geliri, teşvik ve dava karşılık gelirinden (Brezilya KDV üzerinden çifte vergilendirme davasının olumlu sonuçlanması 92 milyon TL) dolayı esas faaliyet karı geçen döneme göre %245 artışla 1,3 milyar TL’ye yükselmiştir. Faiz, kur farkı gideri ile türev finansal araçlardan yazılan zararlar dönem karının azalmasına sebep olmuştur. Buna rağmen dönem karı geçen yılın aynı dönemine göre %428 artış kaydetmiştir.

Şirketin favök karı geçen yılın aynı dönemine göre %256 artışla 743 milyon TL’ye yükselirken, favök marjı da iade ve indirimlerden dolayı %23 oranında sınırlı artış kaydetmiştir.

Şirket işletme faaliyetlerinden nakit yaratmasına rağmen yatırım ve borç ödemelerinden kaynaklı nakit çıkışları nedeni ile şirketin nakitleri geçen yılın aynı dönemine göre 279 milyon TL azalarak, 194 milyon TL’ye inmiştir.

Likiditesinin ve mali durumunun iyi olması ile güçlü nakit akışı sayesinde borç ödeme sorunu bulunmuyor.

Hasıla, kar,kar marjları ve büyüme oranlarındaki artıştan ötürü dönem bilançosu iyi gelmiştir.

Faaliyet raporu:https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1003328

Finansal rapor:https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1003327

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir