UZERB BİLANÇO ANALİZİ 2021/6

UZERTAŞ BOYA SANAYİİ TİCARET VE YATIRIM A.Ş.

6 AYLIK BİLANÇO ANALİZ

UZERTAŞ 2021/6 aylık zararı geçen yılın aynı dönemine göre %36 azalarak -286 bin TL zarar yazarken, satış gelirleri %13 artışla 1.7 milyon TL’ye yükselmiştir. Satış gelirlerindeki artıştan brüt karı %26 artarken, iadelerdeki azalmadan olayı brüt kar marjı da %12 artış kaydetmiştir. Faaliyet giderlerindeki azalma ve kira geliri ile alacak karşılıklarından esas faaliyet zararı %32 düşüş göstermiştir. Faiz giderlerindeki düşüşe rağmen 6 aylık dönemde zararı yazmasındaki en önemli kalem olmuştur.

Şirketin favök zararı geçen yılın aynı dönemine göre ilişkili taraflara ödenen faiz ve kur farkı giderlerindeki azalmadan dolayı %50 azalarak -212 bin TL olurken, favök marjı da iadelerdeki düşüşten %55 artarak -0,12 oranına çıkmıştır.

Şirketin nakitleri borç ödemelerinden dolayı 33 bin TL azalarak 201 bin TL’ye inerken, nakitleri geçen döneme göre %09 artış kaydetmiştir.

Şirketin borçlarındaki artış ile likidite ve finansman oranlarının istenilen seviyede değildir. Likiditesi ve mali durumu iyi değil, nakit akışının düzensiz oluşundan borç ödeme sorunu yaşayabilir.

Satış gelirleri ve brüt karı artış göstermekle birlikte, sürekli olarak esas faaliyet ve dönem zararı yazması ile likidite ve mali durumunun zayıf oluşu nedeniyle teknik iflas yaşayabilir. 2021/6 Aylık dönem bilançosu bu veriler ışığında kötü gelmiştir.