SODSN BİLANÇO ANALİZİ 2021/6

SODAŞ SODYUM SANAYİİ A.Ş.

6 AYLIK BİLANÇO ANALİZİ

SODAŞ 2021/6 aylık dönem karı geçen yılın aynı dönemine göre %118 artışla 9.9 milyon TL olurken, satış gelirleri %35 artış kaydetmiştir. Satış gelirlerine oranla karın daha fazla artması banka mevduatı kur farkı gelirlerindeki artıştan kaynaklanmıştır. Satış gelirlerindeki artıştan brüt karı %82 artışla 11.8 milyon TL olurken, brüt kar marjı da maliyetlerdeki artıştan kaynaklı sınırlı bir yükselişle %35 artış göstermiştir. Faaliyet giderlerinin kontrol altında tutulması ve banka mevduat kur farkı gelirleri nedeniyle esas faaliyet karı %108 artış kaydetmiştir.

Satış gelirleri %35 artış kaydederken, dip not ve faaliyet raporlarında gerekli veriler olmadığı için detaylı inceleme yapılamamaktadır.

Şirketin favök karı satış gelirlerindeki artıştan geçen yılın aynı dönemine göre %106 artarak 7.4 milyon TL olurken, favök marjı da maliyetlerdeki artıştan sınırlı artarak %50 artış kaydederek 0,17 oranına yükselmiştir.

Şirketin nakitleri varlık alımı ve temettü ödemelerinden dolayı 7.5 milyon TL azalarak 22.3 milyon TL’ye inmiştir.

Şirket kısa vadeli borçlarını %50 oranında azalttığı gibi likidite ve kaldıraç oranlarının çok iyi olması nedeniyle likiditesi ve mali durumu iyi borç ödeme sorunu bulunmuyor .Satış gelirleri, kar, kar marjı ve büyüme oranlarındaki artış ile güçlü nakit akışı nedeniyle dönem bilançosu iyi gelmiştir.