ALKIM YILLIKLANDIRILMIŞ BİLANÇOSU

ALKIM ALKALİ KİMYA A.Ş.

ALKİM Dolar bazında 5 yıllık bilançosunu incelediğimizde karlarını sürekli artırırken,satışları 2020 yılında düşüş göstermiştir.

Dönen varlıkları dolar bazında azda olsa artarken,kısa vadeli borçlarının sabit kalması şirketin likiditesinin yüksek olduğunu gösterir.

Özkaynakları sadece 2018 senesinde düşüş göstermiş.diğer seneler yükseliş kaydetmiştir.Özkaynakları artarken,borçlarında da düşüş olması mali yapısının güçlü olduğunu gösterir.

Şirketin dolar bazında nakit akışını incelediğimizde işletme faaliyetlerinden nakit yaratması ve bu nakitlerle yatırım yaptığı gibi borçlarını da ödemiştir.5 Yıllık dönemde nakit akışının düzenli ve güçlü olduğunu tablo ve bilançoda açıkça görürüz.

Dolar bazında 5 yıllık bilançosunda kar ve kar marjlarını düzenli arttırması,likiditesi ve mali durumunun iyi olması ve güçlü nakit akışı nedeniyle düzenli büyüyen bir şirket görüntüsü sergiliyor.

DOLAR BAZINDA YILLIK BİLANÇOLAR
ENFLASYONA GÖRE DÜZENLENMİŞ YILLIK BİLANÇOLAR

YASAL UYARI:Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.